(Penelopo, abys tomu rozuměla, Moirra totiž nejspíš všechny ty věci doma má. Všechny rekvizity na komickou operu včetně převleků, paruk a vějířů jsou totiž její!
)
Díky za úžasné úlovky a fotky!!! Myslím, že máme novou zdařilou posilu a komickou operu, úplně jsi nadchla naši Fantinu a ta už zase pěkně tabulkuje a citátuje - ten "fotoromán" s diamatem je boží!!! Hlavně s těmi komentáři
(Mně se zase líbí ta fotka, kdy se tam zpoza rohu objeví zděšená Angelika s rukama nad hlavou
).
Jinak Kuchařová se nechala slyšet už dřív, že má filmovou Angeliku ráda. Myslím, že za ní byla dokonce jednou na plese. A ano, narážek hlavně na Joffreye (kulhání, jizva) je tolik, že už to ani nepočítám.
Tak to budu za exota, ale já mám doma taky docela hodně rekvizit
. Netvrdím, že vyloženě barokních, ale kupa šperků, saténových šatů, nejrůznějších šálů a šátků, i vějíře by se u nás našly. A když ne u mne, tak u maminky, která má i límec z pravé polární lišky
. Což mne vede k asociaci, že naším libereckým vybavením bychom mohly suplovat Angeliku v Quebecu
.
Děkuji za pochvalu. Docela jsem se s tím vyřádila a i chlapeček výjimečně neškodil a jen se koukal, jak si maminka hraje
.
Jinak jsem dnes konečně dokoukala druhý film a opravdu to s knižní předlohou nemá mnoho společného. Syn nakonec koukal na závěr filmu se mnou a když se ve Versailles Angelika vrhla Filipovi kolem krku a kamera se začala vzdalovat, volal: "Eťe teta!" (= Chci se ještě dívat na film s tetou) A možná z něj bude budoucí angelikolog, protože když se přes obrazovku objevilo veliké FIN, chlapeček jen smutně konstatoval: "Koněc!" A to ani nevím, že takové slovo zná! Takže je dost dobře možné, že si to ve dvou letech sám přečetl a přeložil
.