Desgrez!
UF! Ja som si to aj na začiatku myslela -ale potom som tú myšlienku zavrhla - z úvahou že to by bolo moc ľahké
Citát:
„Takže, drahá Markýzo andělů, bylo nám znovu souzeno se uvidět, přestože jste mi za našeho posledního setkání tak hanebně utekla. Kdy to vlastně bylo?… Už je to strašně dávno… čtyři… ne, pět let… Ano, už tolik. Jak ten čas letí. Pro někoho je nabitý neuvěřitelnými událostmi, například pro vás. To už je prostě součást vašeho zvláštního ducha, že nedokážete zůstat v klidu. A pro mě?… Ach, abych se přiznal, já žiju daleko pokojněji. Vyřizuju běžnou agendu, jak mi přichází pod ruku. Nedávno jsem zatkl jednu z vašich sousedek… markýzu de Brinvilliers. (...)"
(Setkání v La Rochelle, díl Angelika se bouří)
Jen pro zajímavost, odpovědi, jak jsem je chtěla psát (ale pravidla hry mi to neumožnila)
.
Povedal to chlap?
A jakej!!!
Povedal to vo Francii?
Sakra, že jo!
Bol ten muž šľachtic?
Chachachachá! Co na tohle napsat, když já jsem skoro přesvědčená, že nebyl, zatímco Ty tipuješ, že byl. TO je otázka do pranice! Mno, tak budu vycházet z knihy, kde ASI nebyl
.
Bolo to povedané v čase až po svadbe s Filipom ?
Jop.
Bolo to v obdobi po odchode z dvora zazrakov?
Bylo to VÝRAZNĚ později.
Pisal ten muz pamflety?
Ten by Ti dal! Nene, on jen chytal TOHO, kdo je psal
.
Bol ten kto to povedal lekárnik?
Taky ne
. Ale kolem jednoho lékárníka dost silně čmuchal... Ten pán měl balíček pro rytíře Sainte-Croix...
Hm - nešlachtic ...
Bol to niekto kto pracoval pre Angeliku?
Když se to tak vezme, tak vlastně ANO!
Poznala ho Angelika už pred tým ako sa s nej stala markýza du Plessis ?
Ano. A markýzou du Plessis se vlastně stala díky němu... (protože jí neřekl, co v té době už věděl)
Bol to katolik?
Ten reálný na 99,9999999999 % ano. Ten knižní:
„Já jsem volnomyšlenkář, madame. Já nevěřím ani v Boha, ani v ďábla."
Poznala ho už skôr ako prišla do Paríža?
Ne. Poznali se až v Paříži.
1. mal niečo spoločného z jedlom a varením?
Ne, pan Audiger to nebyl.
2. Alebo že by to bol býval advokát?
Bingo!
a neskoršie policista ?
No hej! A máš to doma
.
Můžeš zadávat novou hádanku
.