Diskuse: O 350 rokov neskôr

Stránka 6 z 6  [ 253 příspěvků ]
Klikněte pro přechod na stránku… « 1 2 3 4 5 6
Autor Zpráva
moirra
Předmět příspěvku: Re: Diskuse: O 350 rokov neskôr
Napsal: 23 lis 2023, 00:24
Moderátor

4poziom.slask.pl

Mne sa tento rok dva krát pokazil počítač, a hoci pravidelne zálohujem aj tak mi zmizlo dosť rozrobených vecí – medzi iným aj pripravený feedback na Epilóg a hlavne viacstranové pokračovanie mojej fikcie 1661, na ktorú som sa narobila a našťastie po dlhom hľadaní včera našla aspoň moje ručne písané zápisky a úryvky textov k ďalšiemu dielu fikcie. Teraz som si všimla že som ešte nezverejnila feedback k Epilógu.
Takže doháňam resty a konečne to tu pridávam.

samozrejme Happy-End potešil, i keď na moje sklamanie bol Epilóg veľmi krátky.

ubytovala sa v malom útulnom byte v štvrti Marais – nuž dúfam že štýlovo rovno v ulici Rue Beautreilles
:D
mám rada tieto narážky na kánon: Grófka vstúpila do sály v bielych šatách, ktorých farba sa už tiež stala na týchto výročných recepciách tradíciou....
iba si pri dnešnej móde neviem predstaviť že aj Joffrey by bol podľa kánonu celý v krvavočervenom :devil:

Zaľúbený Lauzun je bonbónik, veľmi zaľúbencom fandím a rada by som sa bola dozvedela ako to s nimi dopadlo

No ačakali sme sa dlho, tak som si vydýchla že konečne budú aj nejakí tí potomkovia: to znamená že v roku 2023, čiže teraz majú prinajmenšom jedno dieťa v škôlkarskom veku :mrgreen: Ak sa v najbližšom čase dostanete do Paríža, prechádzajte sa po Marais s otvorenými očami, možno niekde šťastnú rodinku zahliadnete :wink:

„A naše deti budú také krásne ako ich mama!“ zvolal.
„A múdre ako ich otec!“ kontrovala mu s úsmevom.
A veselo sa zasmiali.

Naši hrdinovia boli našťastie obaja krásni a inteligentní a mali dobré srdcia, čo je tiež veľmi dôležité.

k tomu záveru ma nevdojak napadla anekdota o Einsteinovi zakladajúca sa na skutočnom príbehu – vraj ho raz oslovila nejaká krásavica známa svojou prázdnou hlavou hovoriac mu:

Ak si ma vezmete, predstavte si aké dokonalé deti by sme mali: Krásne po mne a múdre po vás.
On jej na to odpovedal: To nemôžeme riskovať. Predstavte si tú tragédiu ak sa to omylom vydarí naopak.

V každom prípade pisateľke fikcie aj prekladateľke ešte raz ďakujem za čítací zážitok, fikcia nás sprevádzala hodne dlho a ja som si to v každom prípade užila.

Milá Precious, ešte raz vďaka že si sa na tie preklady dala. takto si to užili nielen ruské čitateľky, ale aj nejaké tie v zahraničí, a to hne´d v 3 rozličných krajinách: Od Tatier k Dunaju až po Viedeň a odtiaľ krížom až po Prahu a ešte kúsok ďalej.

PS: To je inak dobrá správa že si sa konečne znovu rozpísala. Teším sa na preklady novej fikcie aj na to čo nám napíšeš ty sama.

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

Precious
Napsal: 31 pro 2023, 13:09
Královská rodina

Prepáč, Moirra, že sa dostávam k tomuto až tak neskoro, posledné mesiace som videla viac historických filmov, kde som sa "pohybovala" v iných obdobiach a hlavou som bola inde ;) Teším sa, že sa ti epilóg páčil! Lauzun a Marie-Agnes nie sú náhodou tiež kánon? Aspoň podľa verzie Integrále. Marí sa mi, že s ňou spal a že možno bol otcom jej nenarodeného dieťaťa...

Ďakujem veľmi pekne za to, že si čítala tento príbeh a zakaždým nechala feedback a ešte k tomu rozsiahly :ach: . Naozaj si to vážim :ok: A teším sa, že sa ti podarilo zachrániť tvoj príbeh - už by si mohla dať ďalšiu kapitolu! Či ťa teraz zamestnávajú iné povinnosti? ;)

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Precious
Napsal: 29 říj 2025, 13:07
Královská rodina

ak ste ešte nezabudli na zápletku tejto skvelej fikcie, čo hovoríte na v podstate jej vyústenie? :lol:
https://svet.sme.sk/c/23548787/sud-uzna ... ibyou.html

No nebola Miss Florimon vizionárka? Už som ju nabádala, aby napísala nejaký krátky outtake k tomuto príbehu, ako naši hrdinovia reagujú na to, čo sa stalo. Odvetila mi, že to isté jej vraveli viaceré fanúšičky, ale ona je momentálne už pisateľsky niekde inde, venovala ohromný kopec času a energie do svojej prvotiny, takže do sveta angelikovskej fanfiction sa momentálne nevráti.

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Stránka 6 z 6  [ 253 příspěvků ]
Zpět na „Čtenářské sny: diskuse“ | Klikněte pro přechod na stránku… « 1 2 3 4 5 6
Přejít na: