DISKUSE: Angelique reloaded 21-century

Stránka 1 z 1  [ 6 příspěvků ]
Autor Zpráva
moirra
Předmět příspěvku: DISKUSE: Angelique reloaded 21-century
Napsal: 24 říj 2025, 16:04
Moderátor

4poziom.slask.pl

Otváram diskusiu k môjmu novému fikčnému vláknu: Angelique reloaded 21-century

Pridávam minifikciu inšpirovanú najnovšími udalosťami v parížskom Louvri

Nicolas Calambredaine a dvor zázrakov reloaded 2025 - Mini Fikce

Aby ste pochopili pointu prečítajte si najskôr toto:

https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic ... 722#p35722

--------------------------------------------------------------------------------

Poznámky pod čiarou:

coq au vin – kohút n červenom víne, robí s aj z poularde alebo morčacieho

k Trom Golfovým paliciam. (U Tří golfových holí) vymyslela naslovovzatá oborníčka na Desgreza, :desgrez: Penelopa

* použila som slovné spojenie "do lochu" tým výrazom LOCH čo je po nemecky diera sa v slovesnkom väzenskom slangu označuje väznica

*Slovo mirnixdirnix, použité na konci fikcie patrí do Bratislavského aj Trnavského nárečia, je to Nemčinizmus
https://narecie.sk/mirnix-dirnix

doslovný preklad z Nemčiny by bol mne-nič-tebe-nič čo by sa dalo preložiť aj slovenským „z ničohonič“ odrazu, zrazu, bezdôvodne,

inak rôzne slovné spojenia očividne nevznikajú len tak mirnixdirnix – teda zničoho nič
uvažujem ako vzniklo „hurónsky rehot“ musím si vygooglovať ak os Huróni rehocú

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

AnastaziaRodo
Předmět příspěvku: Re: DISKUSE: Angelique reloaded 21-century
Napsal: 24 říj 2025, 22:19
Rytíři

Tomu říkám pohotovost! Nicolas se přemístil v čase a zorganizoval vloupání do Louvru. Vlastně všichni naší hrdinové jsou s ním a budou si užívat moderních vymožeností a technologií.
Hned mi začala pracovat fantazie: Angelika určitě do děje zasáhne, možná s využitím AI, a pocuchá Calambredainovy plány. Dvůr zázraků začne studovat dějiny umění, aby vytypoval další smělé útoky na světové kulturní dědictví. Joffrey zkonstruuje silové pole, které v budoucnu ochrání cenné památky, a získá za to milost. Desgrez bandu dopadne, zajistí vrácení šperků a stane se ministrem vnitra nebo aspoň policejním prezidentem.
Nicolas bude odsouzen k deseti rokům a umístí ho ve vězení k Nicolasovi Sarközymu. Calambredaine a Sarközy v jedné cele, taková scéna má úžasný potenciál. Doufám, že se takového setkání dočkáme.

Ale nejhumornějším momentem je rozhořčení počestného podnikatele zločinu nad porušením jejich know how nebo ochranné známky či co to bylo německým výrobcem montážních plošin.

moirra
Napsal: 26 říj 2025, 15:07
Moderátor

to je samozrejme paródia - nedalo mi to lebo po tých správach čo na mňa na nete vyskakujú sa to píše samo :la-polak-fun:

inak Sarkozy a Calembredaine v jednej cele to by bola bomba :slzici: kľudne nám niečo napíš

Sarkozy je v Parížskej väznici La Santé a z bezpečnostných dôvodov má celu sám pre seba

vo vedľajšej cel býva jeho ochranka - nečudo veď politici sú novodobá šľachta

ale sem tam keď sa pohádajú tak na seba vzájomne žalujú a vzájomne sa udávajú

u nás je vo výkone trestu tiež prominentný politik Grasser, manžel o štyri roky staršej Fiony Pacifico Griffini, dedičky spoločnosti Swarovski, ich výrobky pozná asi každý

väznica La Santé

[ img ]

AnastaziaRodo
Napsal: 26 říj 2025, 15:30
Rytíři

Pochopila jsem, že jde o parodii, ale proč ji nerozvinout? Něco ve stylu První manželky nebo spíš Po 350 letech. Třeba Tě to zláká. Já musím nejdřív provdat Sabinu. Tedy má už k tomu blízko, ale nejmíň deset stránek mi ještě chybí.

moirra
Napsal: 26 říj 2025, 15:43
Moderátor

samozrejme že to ešte bude mať pokračovanie - už mám časť spísanú

myslím že bude celkom zábavné vidieť udalosti dnešnej doby okomentované nám známymi hrdinami z románu Angelika ,
veď ešte sa k slovu musí dostať napríklad aj Polačka aj parížska polícia a mnohí iní
dozvieme sa aj čím sa v 21 storočí podľa mňa zaoberal Joffrey

na pokračovanie Sabriny sa teším :ok:

hore vyššie do vlákna som pridala Sarkozyho väznicu

ln tak na pobavenie pridávam do prílohy dva vtipy:

Text druhého:

Sir, na balkóne sú akýsi štyria chlapi čo práve dorazili montážnym autom s francúzkou poznávacou značkou

Text prvého: Trump Charlesovi: ja z bezpečnostných dôvodov nosím moju korunu zatiaľ iba pod príčeskom

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Precious
Napsal: 29 říj 2025, 13:21
Královská rodina

Moirra, len tak ďalej! :applaus: :applaus: :applaus: Vidíš, ako ti skvele ide zasadenie "našich" postáv do súčasnosti! Drevený zadok ako 100% invalid závislý od dávok od štátu! Ľahkonôžka ako bývalý Olympionik! :slzici: :ok:

Toto priam volá po pokračovaní! Angeliku drží Nicolas už tri roky pod zámkom? Tak to môže byť naozaj len paródia :D Tá by sa dávno radšej "zhodila z veže", ako by mala byť takto dlho zavretá.

Ináč Anastazia spomenula fanfiction "O 350 rokov neskôr", kam som práve vložila link na článok o exprezidentovi Sarkozym. Pokiaľ si dobre spomínam, aj v tejto fikcii bol Nicolas riadny darebák a šiel sedieť. Takže keby sa pri ňom ocitol aj Sarkozy, resp. by sa Tvoja verzia Nicolasa spojila s verziou Miss Florimon, bolo by to priam dokonalé :mrgreen:

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Stránka 1 z 1  [ 6 příspěvků ]
Zpět na „Čtenářské sny: diskuse“
Přejít na: