| mimi píše: * | 15 lis 2022, 13:39 |
Ty první díly jsou psané z jejího pohledu. Joffreyova minulost ale i myšlenky jsou vlastně zahalené a více se dozvíme až v díle Angelika a její láska.
Jedine ešte toto vyznanie na rozlúčku tak trochu ukázalo jeho city v Angelike:
Několikrát mi opakoval:
Řekněte jí, že ji miluji. Naplnila mi život. Bohužel, já jsem byl jen jednou etapou v jejím životě, ale věřím, že si dokáže najít cestu.
Mimi, veľmi by ma zaujímalo, či to bol zámer AG, že nám prvý diel podáva
len z pohľadu Angeliky (mám na mysli pôvodnú verziu, nie Integrale). Alebo ako sa vyvíjal jej pisateľský štýl, povedala si, že by bolo dobré "vidieť" aj pocity druhej strany. V každom prípade absencia Joffreyho myšlienok v 1. časti je, ako povedala Moirra, skvelou zámienkou na fanfiction.
Ešte ma napadlo, že nielen ja som prišla s myšlienkou na to, že J mohol mať milenku: spomínam si, že aj v Integrale sa A zamýšľala nad tým, že jej muž niekoho má. Niečo v tom zmysle, že nebola taká naivná, aby si nemyslela, že hľadá niekde inde to, čo mu ona odopiera.
Joffreyho "záverečné slová" pred popravou sú nádherné, romantické, ale zároveň triezve a popritom povzbudzujúce. Ako keby ju chytil za plecia a zatriasol ňou: "Angelika, bolo to krásne, ale život sa nekončí. Všetko máš pred sebou!" Bohužiaľ, netušil, že A si bude musieť prejsť peklom biedy, keďže nariadil Molinesovi, aby ju finančne zabezpečil...