Moderátor
 |
 |
| Offline |
| | |
|
| |
|
|
Fantina spravila skvelý objav: V Taliansku vyšiel v Novembri 1 diel Integrale.
To som teda zvedavá z čoho budú vychádzať, pretože už staré Talianské vydanie je skutočné INTEGRALE.
Aj keď zasa boli veci ktoré som našla v Chrovátskom v talianskom neboli.
Ako viem veľa vecí sa do Francúzskeho vydania Integrále spätne prekladalo z Nemčiny. Som zvedavá či v tomto vydaní iba preložili francúzsku verziu integrale alebo je to trochu ináč.
Kniha je už na ceste ku mne, mala by doraziť v stredu. Dá sa kúpiť aj v Čechách a na Heureka a na Amazone je aj v elektronickej podobe ako Kindle, o polovicu lacnejšie ako fyzická kniha.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Angelica. Marchesa degli angeli
https://www.tealibri.it/libri/anne-golo ... 8850268818
https://www.amazon.it/Angelica-Marchesa ... 8850268815
Tuto preklad textu s tých dvoch linkov:
Angelika. Markíza anjelov
Nové kompletné vydanie historickej, dobrodružnej a sentimentálnej ságy, ktorá nadchla čitateľov a čitateľky po celom svete. Francúzsko, koniec 17. storočia. Víly z Poitou obdarili dievčatko narodené v Monteloupe, pochádzajúce zo šľachtického rodu potomkov víly Melusiny, všetkými darmi šťastia: krásou, zdravím, radosťou zo života, radosťou z potešenia, radosťou z lásky, radosťou z behania a tanca, a tiež najvzácnejším darom liečiť bolesť a choroby pohladením. Jej rodičia ju nazvali Angelica a jej detstvo bolo slobodné a šťastné, vždy na cestách po lesoch a poliach, kde viedla svojich kamarátov v tisícoch dobrodružstiev: „Som Angelika a vediem svojich anjelikov do vojny“, hovorievala, a tak jej miestni ľudia dali prezývku: Markíza anjelov... Ale šťastie nemôže trvať večne, najmä v krajine, ktorej kráľ, Ľudovít XIV., je stále pod ochranou svojej matky, Anny Rakúskej, a kardinála Mazzarina; v krajine, ktorú sužujú vojny, hladomory, povstania a ambície všetkého druhu. Mladá Angelica, stále krajšia a nezávislejšia, je poslaná do kláštora, aby sa naučila poslušnosti a trpezlivosti a vedela, aké je jej miesto v tomto svete ovládanom mužmi. Ale Angelica nie je pripravená mlčať a skloniť hlavu, ani nikdy nebude... V tejto novej edícii chcela Anne Golon vrátiť prvým zväzkom ságy ich pôvodnú podobu a rozprávať príbeh svojej hrdinky presne tak, ako ho zamýšľala: „Chcela som, aby sa Angelika jedného dňa znovuzrodila po tom, čo si ju zamilovali milióny čitateľov po celom svete. A chcela som, aby sa objavila v plnej podobe.“
Angelika. Markíza anjelov
Nové kompletné vydanie historickej, dobrodružnej a sentimentálnej ságy, ktorá nadchla čitateľov a čitateľky po celom svete.
Francúzsko, 17. storočie. Víly z Poitou obdarili dievčatko narodené v Monteloupe, pochádzajúce zo šľachtického rodu potomkov víly Melusiny, všetkými darmi šťastia: krásou, zdravím, radosťou zo života, radosťou z potešenia, radosťou z lásky, radosťou z behania a tanca, a tiež najvzácnejším darom liečiť bolesť a choroby pohladením. Jej rodičia ju nazvali Angelica a jej detstvo bolo slobodné a šťastné, vždy sa túlala po lesoch a poliach a viedla svojich kamarátov v tisícoch dobrodružstiev: „Som Angelica a vediem svojich anjelikov do vojny,“ hovorievala, a tak jej miestni ľudia dali prezývku: Markíza anjelov... Ale šťastie nemôže trvať večne, najmä v krajine, ktorej kráľ, Ľudovít XIV., je stále pod ochranou svojej matky, Anny Rakúskej, a kardinála Mazzarina; v krajine, ktorú sužujú vojny, hladomory, povstania a ambície všetkého druhu. Mladá Angelica, čoraz krajšia a nezávislejšia, je poslaná do kláštora, aby sa naučila poslušnosti a trpezlivosti a vedela, aké je jej miesto v tomto svete ovládanom mužmi. Ale Angelica nie je pripravená mlčať a skloniť hlavu, ani nikdy nebude...
V tejto novej edícii chcela Anne Golon vrátiť prvým zväzkom ságy ich pôvodnú podobu a rozprávať príbeh svojej hrdinky presne tak, ako ho zamýšľala: „Chcela som, aby sa Angelica jedného dňa znovuzrodila po tom, čo si ju zamilovali milióny čitateľov po celom svete. A chcela som, aby sa objavila v plnej kráse.“
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
_________________ Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn! 
|
|