Audiokniha Angelika

Stránka 1 z 1  [ 21 příspěvků ]
Autor Zpráva
Helouš
Předmět příspěvku: Audiokniha Angelika
Napsal: 18 říj 2025, 20:17
Rytíři

4poziom.slask.pl

Zdravím, po dlouhé době. Zjistila jsem, že nakladatelství Tympanum vydává nyní na podzim audioknihu Angelika Markýza andělů. Odkaz dám zde. https://www.dobre-knihy.cz/angelika-mar ... ftEALw_wcB

moirra
Předmět příspěvku: Re: Audiokniha Angelika
Napsal: 19 říj 2025, 23:00
Moderátor

WOW, to je super objav! :applaus:

Tak to som zvedavá. A dúfam že nezostane iba pri prvom diely.

Ja som zatiaľ audio videla iba ruské - a potom ešte nemecké pre zrakovo postihnutých, tie očividne existujú od roku 1968.
Vypočula som si ukážky, ale moc ma nenadchli.

https://www.dzblesen.de/bibliothek/H015 ... ueReihe++6

Tu sú ukážky vo Francúzskom jazyku zo Švajčiarska:

https://www.bibliothequesonore.ch/livre/27245

Someone told me I was delusional!! I nearly fell off my unicorn!🦄

moirra
Napsal: 28 říj 2025, 23:04
Moderátor

No tak MP3 sa už dá stiahnuť, na CD si treba počkať do 05.11.2025

ak kliknete an obrázok môžete si spustiť menšiu ukážku

iba ten obsah sa teda nepodaril! :monkey_blind: čo to je za voloviny?

Angelika milovala Nicolasa :monkey_deaf: ktorý zavraždil správcu (tým bol Molines) a bola obvinená z čarodejníctva? :monkey_dumb:

Už teraz ľutujem generáciu spoliehajúcu sa viacej an AI ako na vlastný zdravý rozum. Táto planéta zrejme nedopadne. :la-polak-fun:

https://www.tympanum.cz/detail/tbooks-1 ... yza-andelu

ANGELIKA audio kniha.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Precious
Napsal: 29 říj 2025, 12:18
Královská rodina

Moirra, tak sa mi zdá, že po filme, ktorý vznikol na základe knihy, a po muzikáli, ktorý sa odvíja od filmu, sme sa dopracovali k audioknihe, ktorá si požičala postavy z muzikálu :D Ale s dejom pôvodnej knihy to má už len pramálo spoločného. Čo je to za počin? Schválili to dedičia Anne Golonovej?

Ale obálka s dámou v tvári veľmi podobnej Michele Mercier, ibaže trošku jemnejšie namaľovanej a inak "nastailovanej", sa mi páči.

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

Ms_Rescator
Napsal: 29 říj 2025, 19:38
Markýzové

Tak tahle novinka mi udělala ohromnou radost a velmi mě překvapila! :ach: Už víc jak rok přemýšlím, že bych Angeliku chtěla jako audioknihu, dokonce jsem vymýšlela, že si jí namluvím sama nebo to zadám AI. Popravdě mě hrozně zajímalo, jak ten text bude znít, když bude předčítán hercem. A taky mě hrozně těší, že tenhle román tedy asi není tak mrtvý, jak by se mohlo zdát, když nakladatelství stojí za to, ho vydat jako audioknihu.

Já jsem si knížku stáhla už včera do iphonu a od té doby poslouchám. Stahovala jsem zde: https://www.tympanum.cz/detail/tbooks-1 ... yza-andelu
Trochu mi bylo líto, že se jedná o integrale (což nebylo avizováno) a tudíž si na Toulouse budem muset počkat. Také si nejsem jistá, jestli budou pokračovat dál version d’origine, až integrale skončí.

Už jsem jim k tomu psala email a připsala, že mají ten popisek děje úplně špatně. :D Tak uvidíme, co mi odpoví...

Každopádně jinak mi ta audiokniha opravdu udělala velkou radost, hezky se to poslouchá, paní herečka má pěkný přednes a francouzské jména komolí jen trochu (a ne tak, že by se to nedalo přežít :mrgreen: ). Je to opravdu integrale, žádná blbost typu 6x Angelika, jak by se podle popisku mohlo zdát. :mrgreen: Já jsem spoko a doufám, že se dočkám dalších dílů!

PS. Zkoušela jsem nechat AI namluvit kousky 6. dílu v angličtině. Moirra asi potvrdí, že to vycházelo opravdu dobře, dokonce AI rozpoznala i Rescatorovu ironii, takže jsme se nasmály. S přednesem to má opět nový rozměr. :lol: Jen tedy bohužel, nechat si převyprávět celou knížku (pochopitelně jen pro vlastní potřeby) nějakým slušným hlasem, by stálo 2000,- a víc (okolo 100 euro). To se mi zatím platit nechce, tak to na pár let odkládám...

Precious
Napsal: 31 říj 2025, 11:05
Královská rodina

vďaka za bližšie info k audioknihe, Ms. Rescator. :ok: Hneď mám lepší pocit, keď viem, že je to presne podľa knihy. A zaujímavý postreh, čo sa bude diať, keď vyčerpajú integrále, z ktorého v češtine vyšlo len 5. dielov...

“We're fickle, stupid beings with poor memories and a great gift for self destruction.” Suzanne Collins, Mockingjay.

moirra
Napsal: 31 říj 2025, 18:13
Moderátor

Precious píše: *  29 říj 2025, 12:18

Ale obálka s dámou v tvári veľmi podobnej Michele Mercier, ibaže trošku jemnejšie namaľovanej a inak "nastailovanej", sa mi páči.
Aj mne sa moc páči, takže dúfam že bude aj an CDčku ktoré si chcem kúpiť do múzea. :ach:

Helouš
Napsal: 02 lis 2025, 11:52
Rytíři

Jsem ráda, že jsem mohla odkázat na tuto knihu. Kdyby někdo chtěl, je možno ji pořídit na stránkách audiolinrix. Kde máte i podrobnější informace o knize. https://www.audiolibrix.com/cs/Director ... BiEALw_wcB

moirra
Napsal: 02 lis 2025, 18:30
Moderátor

Precious píše: *  29 říj 2025, 12:18
Moirra, tak sa mi zdá, že po filme, ktorý vznikol na základe knihy, a po muzikáli, ktorý sa odvíja od filmu, sme sa dopracovali k audioknihe, ktorá si požičala postavy z muzikálu :D Ale s dejom pôvodnej knihy to má už len pramálo spoločného. Čo je to za počin? Schválili to dedičia Anne Golonovej?
Vydani Audioknihy samozrejme schválila Angélique Company, ktorej konateľkou je Nadja, dcéra pani Golonovej.
Ja už som jej npísla mail v ktorom som poslala preklad, aby upozornila vydavateľstvo že tam majú v anotácii blbosti.

Anotácie v dnešnej dobe píšu ľudia absolutne neznalí tématiky. V mojej mladosti by sa také niečo len tak ľahko nestalo, pretože ľudia si chránili svoju reputáciu a nechceli byť za blbcov. Dnes je to očividne každému jedno, či sa prezentuje ako matérie neznalý, hlavne že niečo napísal, lebo takýchto dezimformácii je plný internet. Každý len opisuje od druhých alebo slepo dôveruje AI..

Čudná doba. Smutné je keď už ani vydavateľstvá nepoznajú obsah kníh ktoré vydávajú. :la-polak-fun:

Sob
Napsal: 02 lis 2025, 19:24
Markýzové

Herečka Tereza Dočkalová, která nečetla Angeliku, včera získala divadelní cenu Thálie https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kult ... ger-290571

Ms_Rescator
Napsal: 04 lis 2025, 19:20
Markýzové

Sdílím odpověď z nakladatelství ohledně audioknihy:

Verzi integrale jsme vybrali záměrně, je lépe uchopitelná i s lepším překladem. Ohledně dalšího dílu, máme ho v přípravě, zatím však nedokážeme říct přesně kdy.
Co se týká kratších verzí, zatím uvidíme, jaký úspěch budou mít tyto díly integrale a pak uvidíme. Děkujeme moc za to, že posloucháte audioknihy a za zpětnou vazbu, které si moc vážíme.

Takže jsme se v podstatě nic nedozvěděli, k chybnému textu se také nevyjádřili. :roll: :D A integrale mi teda lépe uchopitelá nepřijde, spíš naopak haha. Toulouse je v nedohlednu, na šestý díl si ani nemyslím. Možná se nakonec naštvu, plácnu se přes kapsu a přece jen si ho vytvořím sama. :mrgreen:

moirra
Napsal: 04 lis 2025, 20:52
Moderátor

To je teda pekná blbosť, z akým lepším prekladom? Veď to je to isté a prekladateľka očividne použil pôvodný preklad, akurát sú preložené a doplnené tie časti ktoré v českých knihách chýbali. A tých tam veľa nie je.

Väčšia časť, aj podľa oficiálneho vyjadrenia pani AG, sa prekladala spätne z Nemčiny, a iba minimálne je tam niečo nové, avšak v Toulouskej svadbe je tá moc romantická scéna, rozhovor medzi Angelikou a Joffreyom o zrodení ich lásky. Tá nebola ani v Nemčine. Zato im vypadla scéna ako sa po súboji Angelika vrhá Joffreyovi okolo krku.

Dúfam že sa dožijeme aspoň 2hého dielu.

Faktom je že napríklad nemecký prvý diel ktorý mal 1000 strán to by s aj tak muselo rozdeliť na časti. A takto rozkúskované na Integrále je toho na 6 knih. 7 časť Integrále je už prvá časť knihy Angelika a Kráľ.

No že sa nevyjadrili k chybnému textu, je pozícia mrtvy chrobák. Oči mám a nevidím, uši mám a nepočujem (to čo nechcem vedieť o tom neviem)

Lole
Napsal: 04 lis 2025, 22:06
Hrabata

Já nevím, co mi dělá radost víc. Že je audiokniha anebo, kdo knihu namluvil. Náhodou nikdy jste nenašel, že by Tereza Dočkalová měla vztah ke knize? Četla? Vzhledem k tomu, jak jsem jí znám tak by mě jako fanoušek nepřekvapila. :)

Sob
Napsal: 09 lis 2025, 11:41
Markýzové

Helouš píše: *  02 lis 2025, 11:52
Jsem ráda, že jsem mohla odkázat na tuto knihu. Kdyby někdo chtěl, je možno ji pořídit na stránkách audiolinrix. Kde máte i podrobnější informace o knize. https://www.audiolibrix.com/cs/Director ... BiEALw_wcB

Způsob, jakým Nikolas a jeho kamarádi používali růžence rozhodně nebyl správný. Růžence jsou určeny pouze pro modlitbu.
Mimochodem, kdo si vzpomene, od koho dostala růženec Angelika?

PenelopaW
Napsal: 12 lis 2025, 14:29
Moderátor

Ms_Rescator píše: *  29 říj 2025, 19:38
Tak tahle novinka mi udělala ohromnou radost a velmi mě překvapila! :ach: Už víc jak rok přemýšlím, že bych Angeliku chtěla jako audioknihu, dokonce jsem vymýšlela, že si jí namluvím sama nebo to zadám AI.
Tak s touhle myšlenkou koketuji již hodně dlouho a kdysi jsem to i nabízela jako čtenářskou výzvu, že si to načteme po kapitolách :).

moirra
Napsal: 12 lis 2025, 21:38
Moderátor

Keď už nič iné tak každá s nás by mohla nahrať aspoň nejaké obľúbené scénky z knihy či výstupy svojich obľúbených postáv, samozrejme iba pre interné potreby.

Nikto nevie či sa vôbec dopracujeme k ďalším dielom audioknihy.

Už s vás nikto videl CDčko?

osobný odber v nakľadateľstve Tymphanum je tuto:

Bolzanova 1615/1 Praha 1,
3. patro výtahem
https://www.tympanum.cz/detail/tbooks-1 ... yza-andelu

Než se k nám pro CD vydáte, prosím, vyčkejte na SMS nebo email, kdy Vám potvrdíme, že je zboží připraveno k odběru.

Nechystáte sa nikto do Prahy? :la-polak-fun:

moirra
Napsal: 26 pro 2025, 14:21
Moderátor

Takže na nete sú dve rozličné ukážky

tuto je ukážka zo začiatku knihy a kapitola zo sadistickým pedofilom Gillesom de Retz

https://audioteka.com/cz/audiokniha/ang ... za-andelu/

tuto je ukážka Gillesa z mangy

samozrejme zasa z debilným obsahom - hoci sme im už písali maily

Zápletka prvního dílu je dramatická. Angelika miluje venkovana Nicholase, který však v den jejich svatby zabije správce a musí uprchnout :?: :damned:

tuto ukážka ktorá začína tetkou Pulcherie a pokračuje mlynárom Valentínom a Nikolasom

https://angelique.cz/phpBB321/viewtopic ... 839#p17839

PenelopaW
Napsal: 07 úno 2026, 13:39
Moderátor

Podařilo se Audioknihu koupit? Máte ji už, holky, doma?

moirra
Napsal: 07 úno 2026, 16:27
Moderátor

Ano ja už vďaka Fantine mám moju doma vo Viedni. Som nadšená z toho obalu, a preto som nechcela iba MP3 na stiahnutie.

Robila som knihe už aj reklamu na FB, lebo iba ak sa bude predávať, tak budú aj ďalšie diely.

Už sa ukážka zjavila aj na Youtube, tak som neodolala a dala im tam moju rezenziu. Mám aj iný Youtube kanál, ale tento je "Angelikologický."

https://www.youtube.com/watch?v=KN_MyqF1G4s

OBSAH v ktorom podstate klamú potencionálneho kupca:

Z mladičké markýzy hraběnkou de Peyrac
První díl slavné série o krásné Angelice zachycuje dětství a dospívání krásné markýzy, její první lásku a posléze svatbu s tajemným a nebezpečně přitažlivým hrabětem de Peyrac.

Kdo by neznal slavné filmy o krásné a osudem zkoušené Angelice? Jejich předlohou byla knižní série francouzské spisovatelky Anne Golon. Je lichý názor, že jde jen o červenou knihovnu, ve skutečnosti jsou to propracované historické romány, plné detailů o životě ve Francii 17. století založených na pečlivých výzkumech v archivech, které autorka prováděla společně se svým mužem Sergem.
Zápletka prvního dílu je dramatická. Angelika miluje venkovana Nicholase, který však v den jejich svatby zabije správce a musí uprchnout, Angeliku obviní z čarodějnictví a odklidí do kláštera, její jedinou možností dostat se ven je sňatek s bohatým a tajemným hrabětem de Peyrac. Jejich manželské štěstí ale netrvá dlouho, hrabě je obviněn z intrik proti králi a bojuje o holý život…

Moaj rezenzia

Audio knihu som si kúpila ako CD, a naozaj s mi páči. 100 bodov za pekný design obalu (I keď ten modifikovaný obrázok Angeliky pochádza z cudzojazyčných kníh) a tiež za načítanie dávam prinajmenšom 99,9 bodov.
ALE: Kto preboha písal ten OBSAH? Vôbec to nezopovedá obsahu knihy. Z čarodejnictva nebola obvinená Angelika ale jej neskorší manžel Joffrey de Peyrac, ktorý v čítanej knihe ešte ani neúčinkuje. Angelika NIKDY nemilovala Nikolasa, aj keď toho filmového sme mali radi kvoli jeho predstaviteľovi, ale ani tam ho nemilovala a hlavne tuto čítate KNIHU!!!!!. A Nikolas tiež nezabil správcu!!! To niekto vymyslel do muzikálu, Tu ide o KNIHU a vy pletiete v obsahu piate cez deviate. V Čechách existujú desiatky tisíce ľudí čo knihu čítali, a vy poveríte zhrnutím obsahu niekoho, kto celkom očividne Angeliku nikdy nečítal a nadôvažok nevie ani len poriadne rešeršovať? Alebo za to lživé zhrnutie vďačíme pripečenej AI, najväčšej profi klamárke a plagiátorke od počiatkov ľudstva? 🐵🐒🙊

ja viem, moja recenzia je Polačkovská, čo na srdci to na jazyku, pretože ma poriadne vytočili že hoci sme im písali maily, stále všade cpú ten lživý obsah.
A napokon, veď som Polačka! :la-polak-fun:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

PenelopaW
Napsal: 07 úno 2026, 19:37
Moderátor

Myslím, že jsi to napsala velmi dobře - nic konfliktního v tom nevidím.
Jinak v muzikálu tuším Nicolas nezabil správce, ale dokonce Angeličina otce!!

moirra
Napsal: 07 úno 2026, 20:34
Moderátor

PenelopaW píše: *  07 úno 2026, 19:37
Jinak v muzikálu tuším Nicolas nezabil správce, ale dokonce Angeličina otce!!
Máš pravdu. Vo filme bol tuším vrahom starého Willema a v muzikále dokonca vrahom Angelikynho otca! Keďže existujú viaceré muzikálové verzie, človek je už z toho blázon :potapec:
Hlavne ma rozčuluje generácia ktorú keď upozorníš že rozširujú bludy, tak je ešte urazená, lebo naopak chce byť za šírenie bludov chválená. Akože ano keď je o školkár a snažil sa, tak možno ešte pochválime za snahu, ale dospelých za bludy?
Ja si beriem ako zákazník osobne ak obsah predávaného nezodpovedá tomu čo predávajúci tvrdí. :la-polak-fun:

Stránka 1 z 1  [ 21 příspěvků ]
Zpět na „Knihy Angelika“
Přejít na: