| Autor |
Zpráva |
jeanne
Site Admin

Založen: 14.9.2007 Příspěvky: 607 Bydliště: Austerlitz/Marienbad |
|
|
|
Co se dá dělat, prostě musíme počítat s tím, že na stránku zabrousí také (nebo možná především) ti, kteří znají jen filmy a ti pochopitelně hlasovali pro filmově idealizovaného Nicolase, než pro postavy, které ve filmu vůbec nevystupují.
|
|
| ne srpen 31, 2008 6:08 pm |
|
 |
Majka371
Rytíři
|
|
|
Mne bolo ľúto Jofreya ako po znovunájdení sa s Angelikou nebol si istý jej láskou,nevedel jej dať najavo ako strašne ju má rád ... veď bol muž ... trápil sa tým, že Angelika má ryšavú dcérku a určite (!!) je vydatá za iného muža
Veľmi sa jej chcel odhaliť, že nie je Reskátor, ale bál sa. Taký veľký ujo a toľko strachu v ňom ... proste na celej čiare vyhral ako charakterová postava tejto knihy.
|
|
| so září 20, 2008 6:16 pm |
|
 |
Annie
Hrabata

Založen: 14.2.2008 Příspěvky: 262 Bydliště: České Budějovice |
|
|
|
Ano..teď jsi mi připomněla...já mám slzy v očích když je Joffrey zajat, je v podpalubí a Angelika tam za ním přijde a on tak na ní "trhaně vykoktává", aby zůstala...a to je vlastně pro něj docela vzácná chvilka emoční nestability..on, tak pevná nátura 
|
|
| so září 20, 2008 7:21 pm |
|
 |
Simonamafia
Markýzové

|
|
|
Jak píše Majka a Annie, tak to byly scény, které mě taky nejvíc zasáhly. Při jejich čtení do mě mohl kdokoliv bušit a já bych to ani nevnímala
|
|
| ne září 21, 2008 10:02 am |
|
 |
dana.k.scully
Rytíři

|
|
|
|
 |
 |
Takových scén je tam dost, ale nejvíc mě dostal Joffreův zpěv / modlitba k toulouské Madoně těsně před popravou. |
Takp řesně při tomhle jsem nad ságou o Angelice taky brečela poprvé, i když z filmu každý samozřejmě ví, že to Joffrey přežije, tak z toho čišel hrozný smutek a taková odevzdanost...
_________________ Nothing is over, unless you let it go from your heart... |
|
| st září 24, 2008 11:03 am |
|
 |
Richenza
Rytíři
|
|
|
Já jsem čerstvá čtenářka, nemám ještě přečtenou celou řadu, ale zatím mě nejvíc dostala ta noc v Plessis po A uvěznění. Často u toho děje přemýšlím, nutí mě to vyskočit na nohy a chodím po domě a pak si uvědomím, co dělám, tak si zas sednu 
|
|
| pá září 26, 2008 9:25 pm |
|
 |
Andrej
Vévodové

Založen: 18.10.2007 Příspěvky: 514 Bydliště: Jablonec nad Nisou/Praha |
|
|
|
To je docela vtipné nutkání . Jinak vítáme novou přispěvovatelku.
|
|
| so září 27, 2008 6:25 pm |
|
 |
Simonamafia
Markýzové

|
|
|
Vítej Richenzo do našeho KLANU , člověk, když čte ty knihy, tak o nich musí pořád přemýšlet. To znám. Když jsem je četla na střední( občas i na hodinách) tak jsem přemýšlela jen o nich...zákon schválnosti mě vždy vyvolal nějaký učitel, nebo se mě někdo na něco ptal...a já byla myšlenkami jinde, někdy jsem si i sama komentovala, když jsem na něco přišla, něco pochopila. To na mě pak koukali jako na tvora z jiné říše
|
|
| ne září 28, 2008 8:10 am |
|
 |
Jana K
Rytíři
Založen: 31.7.2009 Příspěvky: 16 Bydliště: Bratislava, momentalne Anglicko |
|
|
|
Budem sa snazit ist po poradi: upalovanie Joffreya a Angelikino zufalstvo,ked ide navstivit kata a hlavne ten rozhovor s knazom po poprave, dalej smrt Phillipa, Cantora (ked si mysli, ze umrel), smrt Charlesa Henriho, lebo to je zial naozaj - to je fakt velmi dojemne, zblizovanie A. s Honorine, Angelika sa buri je celkovo dost smutna cast...atd no je toho vela...neskor v ostatnych castiach ma zase dojima ta nostalgia, napr. ked Desgrez dostane list od Angeliky a spomina na 'markizu anjelov' (zda sa mi, ze je to v 12) a prichod Molinesa do Ameriky...uf fakt je toho vela...
|
|
| pá červenec 31, 2009 1:56 am |
|
 |
PourJamais
Rytíři
|
|
|
|
Nevím proč, ale nejvíc mě dojímají úryvky s Desgrezem : Desgrez navrací Angelice chuť do života(to nejednou ), loučení s Desgrezem v La Rochelle, dopis od Degreze, vzpomínky Desgreze na Angeliku...
Když pominu Desgreze tak mě rozněžňuje/rozplakává samozřejmě úmrtí Charlese-Henriho a celková zkáza zámku Plessis, hned na to oběšění zbytku Angeličiných přátel v lese..celková atmosféra 5.dílu Angelika se bouří je taková ponurá..
A ještě pak beznadějně zamilovaní muži jako Colin Paturel, Nicolas de Bardagne a tak... je toho spousta a ani si snad na všechno nevzpomenu, ale u mě prostě vede Desgrez 
|
|
| pá červenec 09, 2010 8:50 pm |
|
 |
|